čtvrtek 16. května 2013

La Provence El Cid: Ceasar salát



Sedíte si na terásce restaurace v jedné z nejhezčích částí Plzně. Slunce svítí, a i přes občasný vichřík se snažíte pochytat vitamin D, který nám po stoleté zimě tak chyběl... Jednou se kolem vás projde Martin Stránský se svým psíkem, jednou zase vodník z Princezny ze mlejna... 



No, co vám budu povídat, kromě kolemjdoucích jsem měla i samozřejmě příjemnou společnost u stolu (a to nemyslím svoje břicho, který si neustále říkalo o něco k snědku).
Vždycky, když je hrozně pěkně, tak mám pocit, že musím jíst hrozně zdravě, abych vypadala hrozně fit. Vždycky je to opravdu jen pocit. Nikdy se tak nestane.

Pocit mě navedl k tomu, že si dám něco zeleninového. Svým bystrým očkem jsem rovnou zamířila k salátům, kde padl výběr na Ceasara. Supermegadieta!

Ceasar salát - křehký salát se zálivkou z parmazánu, hrubozrnné hořčice, s česnekovými krutony
(pro masožravce je samozřejmě v nabídce také verze s kuřecím masem)




Asi bych mohla přihodit nějaké to slůvko k tomu, že?

Porce salátu byla v kombinaci s bagetkou ideální. Po najedení jsem hlady už neumírala. Docela mi bylo dopřáno i hoblinami parmazánu, což hodnotím palcem nahoru. Česnekové krutony byly jemně česnekové, což bylo fajn. V Ceasaru mít nakrájenou načesnekovanou topinku by nebylo úplně labůžo.

Drobnou výtku bych ovšem měla k množství dresingu. Ten byl sice dobrý, ale na mě trošku ostřejší. Spíše bych ocenila dresing v menší míře, bylo ho na mě docela dost. Ovšem nepovažuji to za nějakou závadu - sto lidí, sto chutí, že? (Příště můžu otevřít pusu a poprosit, aby mi ho tam dali méně, no ne?)


Dostala jsem také tip na údajně výborné krevety a polévky, jež restaurace nabízí... Tak uvidíme, zda má můj supertajný informátor pravdu!

2 komentáře:

  1. Já mám taky radši, když ho tam není moc. :) Ale salát vypadá suprově...:)

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasim, polévky tam mají luxusní!

    OdpovědětVymazat

Máte něco na srdci?