úterý 11. února 2014

Chilli con carne

Máte chuť na něco ostřejšího? Tak tohle je to pravé... ;)




CO BUDE TŘEBA?

uvedené množství ti vystačí na 4-6 porcí

500 g mletého hovězího masa
1 plechovka rajčat
1 plechovka červených fazolí
2 lžíce rajčatového protlaku
1 velká cibule, nasekaná na jemno
1 červená paprika, nakrájená na kostičky
2 stroužky česneku, nasekané na jemno
2-3 lžíce oleje
300 ml hovězího vývaru
1/2-3/4 lžičky chilli (fakt s tím opatrně, já dala něco přes půl lžičky a po jídle jsem mohla plivat oheň)
1 lžička sladké papriky
1 lžičky římského kmínu
1/2 lžičky sušené majoránky
2 kostičky kvalitní hořké čokolády

A navíc:
tortilly k podávání


   CO TEĎ S TÍM?


Nejdříve si pokrájíme zeleninu. Mezitím si necháme rozpálit olej. Přisypeme cibuli a necháme zesklovatět. Potom přisypeme česnek a papriku, okořeníme chilli, sladkou paprikou a kmínem a občas promícháme po dobu 5 minut.

Přidáme maso, které se snažíme rozdělit na co nejmenší kousky a orestovat jej ze všech stran, aby zhnědlo.
Nyní vlijeme hovězí vývar, přidáme rajčata a protlak, ochutíme majoránkou, solí a pepřem. Přivedeme k varu a necháme probublávat zhruba 20 minut, občas promícháme.

Teď přisypeme scezené fazole a přidáme čokoládu a necháme vařit ještě dalších 10 minut. Potom ještě dochutíme dle libosti a necháme odstát dalších deset minut. A pak už se do toho můžete konečně pustit!



  







 INSPIRACE


BBC GoodFood


Máte rádi pikantní jídla? Připravovali jste již někdy chilli con carne? Jak?

2 komentáře:

  1. ještě nikdy jsem to nejedla:( ale dala bych si! miluju fazole

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle jsem tedy ještě nezkoušela :) vypadají chutně, ale na pikantní moc nejsem. :/ Jednou mi v čínské restauraci tekly slzy. :D Ráda bych tě pozvala k sobě na blog na probíhající giveaway. Budu ráda, když se zúčastníš. :) Corculum♥

    OdpovědětVymazat

Máte něco na srdci?